Waterstofraceteam Forze

Fueled by PitPoint

Studenten TU Delft en PitPoint slaan handen ineen voor ultieme waterstofracewagen

PitPoint is hoofdsponsor van Forze, het waterstofraceteam van TU Delft. Behalve een financiële bijdrage draait het partnerschap ook om kennisuitwisseling over het gebruik van waterstof als brandstof.

Dankzij de sponsoring van PitPoint kan Team Forze, dat uit vijftig getalenteerde studenten van verschillende faculteiten van de TU Delft bestaat, zich verder ontwikkelen. Op dit moment richt het raceteam zich op de ontwikkeling en productie van de ForzeVII, de nieuwste waterstofraceauto van het team.

Met de ultieme circuitracer op waterstof gaat het team in augustus 2017 deelnemen aan de Supercar Challenge als ’s werelds eerste waterstofracer. Zie ook de website van Forze voor specificaties.

Design-presentatie-980X555

Waterstof als brandstof

Met de ontwikkeling van waterstofracewagens wil Forze de potentie van waterstof als brandstof onderstrepen. Een waterstofauto is een elektrische auto die waterstof gebruikt als energiebron in plaats van een batterij. De waterstof wordt in een brandstofcel met zuurstof uit de lucht omgezet in water. Hierbij wordt elektriciteit geproduceerd die de elektrische motor aandrijft.

Het enige restproduct van een waterstofauto is waterdamp. Er komt dus geen schadelijke uitstoot vrij.

Waterstofauto’s zijn een goed alternatief voor elektrisch rijden. Het grote voordeel van een waterstofauto ten opzichte van een elektrische auto is dat je geen batterijen hoeft op te laden. Rijd je op waterstof, dan kun je gemakkelijk bijtanken. Een batterij raakt op een gegeven moment op en maakt daarbij je auto zwaarder.

Download het paper Waterstof als brandstof van de toekomst.
Download

innovatie

Voor PitPoint is innovatie een essentieel onderdeel om in 2030 een samenleving te hebben waarin vervoer volledig duurzaam is. Waterstof in een innovatieve brandstof, het is vrijwel onuitputtelijk en bij gebruik als brandstof komen geen schadelijke stoffen vrij. PitPoint ondersteunt het innovatieve team met geld en kennis, bijvoorbeeld over hoe je sneller en beter waterstof kunt tanken. Daar zit de expertise van PitPoint: het beschikbaar maken van schone brandstoffen. Zo is PitPoint eveneens betrokken bij de bouw van het derde openbare waterstoftankstation in Nederland.

PitPoint en Forze hebben een gedeelde missie om vervoer met behulp van waterstof te promoten. Het ontwikkelen, produceren en racen van een high end raceauto draagt daaraan bij. Mats Dirkzwager teammanager bij Forze: “De missie van PitPoint van schoon vervoer in 2030 sluit naadloos aan op onze missie om waterstof te promoten. Samen werken we aan een duurzamere toekomst in de vervoersector. “

OVER FORZE

Forze is het waterstofraceteam van de TU Delft. Het team bestaat uit studenten van verschillende faculteiten, van luchtvaart en ruimtevaarttechniek tot technische aardwetenschappen. Zij zetten zich samen in om waterstoftechnologie te promoten, door het ontwerpen, maken en racen van een zeer innovatieve raceauto. Voor meer informatie, zie: www.forze-delft.nl

Forze logo blauw zwart

 

Het Forze Team behaalde op 6 augustus 2017 tijdens de Gamma Racing Day een wereldprimeur door met hun waterstofauto, de Forze VII, deel te nemen aan een fossiele brandstofcompetitie. Zie de filmpjes hier onder.

FORZE: The Road to the Hydrogen Racing Debut – The Aftermovie

 

Contact

Pitpoint B.V.
Gelderlandhaven 4
3433 PG Nieuwegein

Postbus 1388
3430 BJ Nieuwegein

Tel: 030-410 08 00
info@pitpoint.nl

Helpdesk PitPoint
0900-2273427 (€0,01 per minuut)
helpdesk@pitpoint.nl