Terug naar schone brandstoffen

Waterstofauto kopen of leasen, wat moet u weten?

Rijden op waterstof, onuitputtelijk

Een waterstofauto wordt aangedreven met een elektromotor en heeft als enige restproduct waterdamp. Ofwel zero-emissie. Een auto op waterstof heeft geen uitstoot meer van schadelijke stoffen. Waterstofvoertuigen worden ook wel FCEV (fuel cell electric vehicles) genoemd. Met een waterstofvoertuig word waterstof getankt aan de pomp en de brandstofcel zet vervolgens de waterstof samen met zuurstof om in water en elektriciteit waarmee de elektromotor van de auto wordt aangedreven. 

Verschillende soorten waterstof

Waterstof kan op verschillende manieren geproduceerd worden. We onderscheiden grijze, blauwe en groene waterstof. Een waterstofvoertuig heeft geen schadelijke uitstoot bij de uitlaat. Echter, de bron van het gebruikte waterstof bepaald of je daadwerkelijk zero emissie rijdt. Enkel groene waterstof is 100% zero emissie. Meer informatie over de verschillende bronnen van waterstof vind je bijvoorbeeld in dit artikel van De Volkskrant.

Waterstofauto kopen?

Er zijn nog maar weinig producenten die waterstofauto’s leveren. In Nederland zijn er momenteel drie waterstofauto’s beschikbaar op de markt. Bekijk alle beschikbare schone voertuigen in onze showroom.

elektrische auto HyundaiWaterstofauto - Mirai

Ga naar showroom

Alle voordelen op een rij

0 %
Minder CO2 uitstoot

Geen CO2-uitstoot

Geen fijnstof en NOx

Stil

*Bij watersfof uit aardgas 28% minder CO2-uitstoot
*Bij waterstof uit groene stroom 0% CO2-Uitstoot

Contact

PitPoint B.V.
Gelderlandhaven 4
3433 PG Nieuwegein

Postbus 1388
3430 BJ Nieuwegein

Tel: +31 30-410 08 00
info@pitpoint.nl

Helpdesk PitPoint
0900-2273427 (€0,01 per minuut)
of +31 (0)30 410 08 88
helpdesk@pitpoint.nl