Terug

Scoren bij taxi-aanbesteding?

Dat doet u met Groengas (CNG) en Elektriciteit

Het is gemeenten en provincies er veel aan gelegen om de luchtkwaliteit in hun gebied te verbeteren en de CO2-uitstoot te verlagen. Om die redenen kennen deze overheden bij aanbestedingen steeds vaker extra punten toe voor duurzaamheid. Ondernemers die bij een taxi-aanbesteding maximaal willen scoren, doen er dan ook goed aan in te schrijven met schonere brandstoffen. Groengas (CNG) is dan een uitstekende keuze. Er zijn veel auto’s af fabriek voor deze brandstof beschikbaar, er is een landelijk dekkend netwerk van tankstations en de actieradius van deze auto’s is voldoende. Voor kortere ritten is elektrisch rijden ook een volwaardig alternatief dankzij het ruimere aanbod aan voertuigen.

Beschikbaar, betaalbaar en schoon

Deze trend van voorrang geven aan schoner vervoer zal alleen maar doorzetten nu de mogelijkheden hiertoe voldoende aanwezig en betaalbaar zijn. Groengas (CNG) draagt direct bij aan een betere luchtkwaliteit doordat deze brandstof – in tegenstelling tot dieselvoertuigen (zelfs met een roetfilter!) – nagenoeg geen uitstoot heeft van roet of fijnstof. Voertuigen die CNG tanken kunnen ook op Groengas rijden. Groengas, gemaakt uit de vergisting van groen- en snoeiafval, rioolslib en mest is nog weer schoner en geeft 80% minder CO2-uitstoot dan diesel. Elektrisch rijden is 100% schoon wanneer groene stroom wordt ‘getankt’.

Vraag het Pitpoint

Taxiondernemers die meer willen weten over hun mogelijkheden om te rijden op Groengas (CNG) of elektriciteit kunnen bij PitPoint terecht voor advies op maat: over totale kosten van het rijden op een alternatieve brandstof, de herkomst ervan, belastingvoordelen (VAMIL/MIA), tankpassen, laadpalen en de mogelijkheid van een eigen tankstation voor Groengas (CNG).

Vraag het PitPoint
Welke taxivoertuigen rijden op Groengas (CNG) en Elektriciteit?

Het aantal elektrische voertuigen en auto’s die af fabriek op Groengas (CNG) rijden, is afgelopen jaren enorm gegroeid. Dit geldt zowel voor personenauto’s als bedrijfsvoertuigen. De meeste auto’s beschikken zowel over een CNG (Groengas)- als een benzinesysteem wat keurig in het voertuigchassis is geïntegreerd zonder dat aan laadruimte hoeft worden ingeleverd.

Ook voor de taxibranche is er ruime keus waardoor de meeste taxiondernemers niet van hun favoriete merk en type voertuig hoeven te veranderen.

Download een overzicht van alle taxivoertuigen op Groengas (CNG) en Elektriciteit
Download

 

Contact

PitPoint B.V.
Gelderlandhaven 4
3433 PG Nieuwegein

Postbus 1388
3430 BJ Nieuwegein

Tel: +31 30-410 08 00
info@pitpoint.nl

Helpdesk PitPoint
0900-2273427 (€0,01 per minuut)
of +31 (0)30 410 08 88
helpdesk@pitpoint.nl