Terug naar Clean Fuels

LNG

De schoonste brandstof voor vrachtvervoer

LNG staat voor Liquefied Natural Gas, ofwel voor vloeibaar aardgas. Aardgas kennen we van ons huishoudelijk gebruik maar het wordt ook al heel lang toegepast als brandstof in de vervoerssector. Daar wordt het met name toegepast bij zwaar transport als vrachtauto’s en grote schepen. Binnen de transportsector is het de schoonste brandstof die op dit moment voorhanden is.

Prijs aan de pomp: € 1,250 (incl. BTW)/€ 1,033 (excl. BTW)

Inschrijven PitPoint Post
Geschikt voor kilometervreters

In de brandstoftank van een vrachtauto of schip wordt het gas niet meer gekoeld. De isolatie van de tank houdt de temperatuur laag. Door continu verbruik blijft de druk en temperatuur in de tank stabiel. Dit maakt de brandstof vooral geschikt voor vrachtwagens en schepen die, om economische redenen, zo kort mogelijk stilstaan of stilliggen.

Zo wordt het gemaakt

Aardgas wordt vloeibaar (en dus LNG) door het te koelen tot -162°C. Hierbij krimpt het volume met een factor 600. Hierdoor wordt LNG goed vervoerbaar naar tank- en bunkerstations en past er veel in de brandstoftank van een vrachtauto of schip voor een hogere actieradius.

Waarom kiezen voor LNG?
  • veel lagere uitstoot van schadelijke stoffen
  • financieel voordeel door lagere brandstofkosten
  • minder geluidsoverlast
  • Draagt bij aan uw duurzaamheidsdoelstellingen

 

Door nu over te stappen op LNG, maakt u in de toekomst bovendien  moeiteloos de transitie naar het nóg schonere en CO2-neutrale bio-LNG. Ook wel bekend als LBM (Liquid Bio Methane).

icon_clean_tree

Schoner

LNG verbrandt veel schoner dan diesel: 30% minder gezondheidsschade (PM10 en NOx) dan diesel Euro VI-norm en 10% minder uitstoot van CO2. Vervoer op LNG voldoet nu al aan de emissienormen die gesteld zijn aan vrachtvervoer en scheepvaart. Zonder dat aanvullende maatregelen nodig zijn!

icon_stil

Minder geluidsoverlast

Een LNG motor is 50% stiller dan een dieselmotor. Voor vrachtverkeer maakt dat een Piek-certificatie mogelijk, waardoor u buiten de gebruikelijke venstertijden mag laden en lossen.

Kostenconcurrerend met diesel

De overstap is bij wegtransport kostenneutraal. De brandstof zelf is goedkoper dan diesel en heeft een hogere energiewaarde.

Stabiele prijzen

Omdat aardgas over de hele wereld wordt gewonnen is de prijs veel stabieler dan van diesel. Daarbij is er een voorraad voor 250 jaar. Voor diesel is dit maar 50 jaar.

Contact

PitPoint B.V.
Gelderlandhaven 4
3433 PG Nieuwegein

Postbus 1388
3430 BJ Nieuwegein

Tel: +31 30-410 08 00
info@pitpoint.nl

Helpdesk PitPoint
0900-2273427 (€0,01 per minuut)
of +31 (0)30 410 08 88
helpdesk@pitpoint.nl