RIJDEN OP WATERSTOF

Als een racewagen het kan, kan het straks ook in de afvalsector

PitPoint is leverancier voor schone brandstoffen als Groengas/CNG, LNG en Elektriciteit en Waterstof. Als exposant op de Reinigingsdemodagen laten wij bezoekers graag kennis maken met deze schone brandstoffen en wat het voor uw wagenpark kan betekenen in de transitie naar een zero-emissie wagenpark.

Forze VII

Ook laten wij u graag kennismaken met de Forze VII, een racewagen op Waterstof. Deze innovatie racewagen is eigenhandig gebouwd door studenten van het waterstofraceteam Forze van de TU Delft. Het team bestaat uit 70 studenten van verschillende faculteiten, van luchtvaart en ruimtevaarttechniek tot technische aardwetenschappen. Zij zetten zich samen in om waterstoftechnologie te promoten, door het ontwerpen, maken en racen van een zeer innovatieve raceauto.

PitPoint is hoofdsponsor van Forze, het waterstofraceteam van TU Delft. Voor PitPoint is waterstof een essentieel onderdeel om in 2030 een samenleving te hebben waarin vervoer volledig duurzaam is; het is vrijwel onuitputtelijk en bij gebruik als brandstof komen geen schadelijke stoffen vrij. PitPoint ondersteunt het team met geld en kennis, bijvoorbeeld over hoe je sneller en beter waterstof kunt tanken. Daar zit de expertise van PitPoint: het beschikbaar maken van schone brandstoffen. Zo is PitPoint eveneens betrokken bij de bouw van het derde openbare waterstoftankstation in Nederland.

Van racewagen naar Inzamelvoertuig?

De Forze VII gaat in augustus de eerste race rijden en het opnemen tegen de gevestigde orde racewagens op fossiele brandstof. Wie had dat ooit gedacht? In de afvalsector zijn er ook al bewegingen om waterstof als brandstof te adopteren. Eerlijk is eerlijk, PitPoint ziet dat er niet van vandaag op morgen een omslag naar waterstof mogelijk is in de afvalsector, maar het is zeer belangrijk om met de pilots ervaring op te doen om uiteindelijk te kunnen opschalen naar een breed gebruik van Waterstof om zero-emissie vervoer mogelijk te maken. Tot die tijd zijn er voldoende andere schone alternatieven voor handen die een stap in de richting zijn naar zero-emissie en kunnen wij nu al afscheid nemen van diesel.

 

Contact

PitPoint B.V.
Gelderlandhaven 4
3433 PG Nieuwegein

Postbus 1388
3430 BJ Nieuwegein

Tel: +31 30-410 08 00
info@pitpoint.nl

Helpdesk PitPoint
0900-2273427 (€0,01 per minuut)
of +31 (0)30 410 08 88
helpdesk@pitpoint.nl