Terug naar de nieuwsbrief

Rijden op afval

dat u zelf ophaalt. Met Groengas

Als afvalinzamelaar haalt u Groente- Fruit- en Tuinafval op. Daar wordt Groengas uit gemaakt. Als uw inzamelauto’s dat weer tanken, is de cirkel rond!

Groengas is een natuurlijk gas dat ontstaat bij vergisting van groen- en snoeiafval, rioolslib en mest. Wie rijdt op dit gas stoot een minimum aan roet en fijnstof uit. Daarbij rijdt u met Groengas nagenoeg CO2-neutraal en is de brandstof hernieuwbaar. Tot slot is de motor stiller. Alle bekende automerken hebben inmiddels personen-, bedrijfs- en vrachtauto’s die af fabriek zijn uitgerust om te rijden op CNG en dus ook op Groengas. Want een voertuig dat CNG tankt, rijdt net zo goed op Groengas, zonder enige aanpassing. Vrachtauto’s op LNG krijgen hun eigen, groene variant. Zij kunnen in de toekomst moeiteloos overstappen op bio-LNG, ook wel bekend als LBM (Liquid Bio Methane).

Ook overstappen op een schoon wagenpark? PitPoint adviseert.
Neem contact met mij op

Deze collega’s rijden al op Groengas

Steeds meer huisvuilwagens rijden op Groengas (CNG). Het feit dat ze bijna geen roet en fijnstof uitstoten en minder lawaai maken is vooral in woonwijken van grote waarde. Bij aanbestedingen worden hier dan ook vaker punten aan toegekend. Daarbij maakt het landelijke netwerk van tankstations de overstap naar Groengas steeds makkelijker.

EcoFuels, Greenchoice en PitPoint investeren verder in Groengas

Om langjarige zekerheid van de verkrijgbaarheid van Groengas te kunnen garanderen, zijn groengasproducent EcoFuels, energieleverancier Greenchoice en exploitant PitPoint clean fuels een overeenkomst aangegaan die de leveringszekerheid én distributie van Groengas tot 2023 garandeert. De eerste stap om dit waar te maken is de distributie van jaarlijks 2,36 miljoen kubieke meter Groengas naar de tankstations van PitPoint.

Erik Kemink van PitPoint: “Verder komen er gemiddeld 10 locaties per jaar bij waardoor er nu een landelijk dekkend netwerk is van 145 tankstations. En we blijven uitbreiden met nieuwe locaties zodat het netwerk van tanklocaties steeds verder wordt verfijnd. Omdat we met alle partijen geloven in deze hernieuwbare, schone brandstof.”

Contact

PitPoint B.V.
Gelderlandhaven 4
3433 PG Nieuwegein

Postbus 1388
3430 BJ Nieuwegein

Tel: +31 30-410 08 00
info@pitpoint.nl

Helpdesk PitPoint
0900-2273427 (€0,01 per minuut)
of +31 (0)30 410 08 88
helpdesk@pitpoint.nl