x

(Semi) overheid

Elke overheid en semioverheid – landelijk, provinciaal, regionaal én lokaal – is wettelijk verplicht om producten, diensten of werken in te kopen met een maximale duurzame waarde. Ook als het gaat om het inkopen van vervoer en vervoersmiddelen. De eerste stap in de transitie naar zero emissie vervoer is de overstap van fossiele brandstoffen als benzine en diesel naar schonere en duurzame brandstoffen. De manier waarop overheden deze transitie maken ligt onder een vergrootglas vanwege de voorbeeldfunctie die zij vervullen.

Schone brandstoffen bij en voor de lokale en regionale overheid

Door bij het inkoopproces van vervoer de CO2-reductie en luchtkwaliteit als belangrijke factoren mee te nemen, draagt u als beleidsbepaler, inkoper of wagenparkbeheerder bij de (semi)overheid direct bij aan het behalen van de beleidsdoelstellingen van uw organisatie op het gebied van duurzaamheid.

Bovendien beschikt u door het mede bepalen van het wagenpark, of de vervoersdiensten van bedrijven waaraan uw organisatie vervoer uitbesteedt, over de unieke mogelijkheid een belangrijke bijdrage te leveren aan een beter klimaat en gezondere leefomgeving in uw regio.

En niet alleen binnen uw eigen organisatie en regio. Als overheid geeft u door middel van het inkopen van schoon en duurzaam vervoer het goede voorbeeld aan alle andere bedrijven. Daarmee is uw beleid mede bepalend voor de transitie naar zero emissie ver buiten de grenzen van uw eigen organisatie.

 

Samen op weg naar schoon vervoer

PitPoint helpt u graag met uw transitie naar schoon vervoer. Op basis van jarenlange ervaring en innovatie in het ontwerpen, bouwen, beheren en onderhouden van duurzame tank- en laadinfrastructuur, zorgen wij ervoor dat uw overstap naar de optimale schone brandstofmix zonder problemen verloopt.

De transitie naar schone brandstoffen verschilt per type voertuig en gewenste actieradius. Als leverancier van LNG, CNG, groengas, elektriciteit én waterstof biedt PitPoint u de mogelijkheid te kiezen voor een gefaseerde overgang naar zero emissie. Hierdoor kunt u nu al beginnen met het verschonen van uw vervoer, en afscheid nemen van fossiele brandstoffen als benzine en diesel.

Samen met u kijken wij ook naar de benodigde tank- en laadpunten. Nieuw of bestaand, openbaar toegankelijk of op eigen terrein. Bij de realisatie van nieuwe infrastructuur neemt PitPoint de financiering, de exploitatie, en het onderhoud voor zijn rekening. Wij garanderen u hierbij maximale brandstof beschikbaarheid voor uw wagenpark, en dat van uw vervoerders.

Case STUDIES

Gelukkig maken steeds meer overheden de overstap naar schonere brandstoffen. Voor elk type voertuig is er nu al een schoner en duurzamer alternatief voorhanden en er komen er steeds meer bij. Laat u inspireren door uw collega’s.

Nieuws & Blogs - PitPoint

Lees hier de laatste nieuwsberichten en blogs van PitPoint.

Nieuws & Blogs - Overheid

Lees hier de PitPoint nieuwsberichten en blogs in de categorie 'Overheid'.

Downloads

Bekijk hier de laatste downloads van PitPoint.

Relatie Manager Overheid

Marco Fossen

+31 (0)6 13234634 +31 (0)30 4100800 marco.fossen@pitpoint.nl Twitter: @FossenMarco

Contact

PitPoint B.V.
Gelderlandhaven 4
3433 PG Nieuwegein

Postbus 1388
3430 BJ Nieuwegein

Tel: +31 30-410 08 00
info@pitpoint.nl

Helpdesk PitPoint
0900-2273427 (€0,01 per minuut)
of +31 (0)30 410 08 88
helpdesk@pitpoint.nl