x

Openbaar Laden

Er komen steeds meer elektrische voertuigen op de weg. Een ontwikkeling die in de komende jaren zal blijven doorzetten. Gemeenten en vervoersregio’s willen de groei van elektrische mobiliteit voor zowel particulieren als zakelijk vervoer stimuleren. Daarom is het belangrijk dat er snel extra laadpalen bijkomen.

Publieke laadpunten voor elektrisch rijden

Elektrische voertuigen zorgen voor een veel betere luchtkwaliteit vergeleken met vervuilende fossiele brandstoffen als benzine en diesel. Ook de CO2-uitstoot van elektrisch vervoer is een flink stuk lager en elektrische auto’s produceren ook nog eens veel minder geluid. Bovendien zorgt het afstappen van benzine en diesel ervoor dat weggebruikers duurzaam opgewekte energie gaan gebruiken.

Gelukkig wordt elektrisch vervoer al op grote schaal toegepast in stadsdistributie en personenvervoer. Ook steeds meer particulieren en leaserijders overwegen een overstap. Dat zorgt voor een toenemende vraag naar laadpunten: een laadinfrastructuur waar auto’s die rijden op duurzaam opgewekte elektriciteit kunnen opladen.

Samen op weg naar schoon vervoer

Elektrische laadpunten vragen om een uitgekiend ontwerp, slimme, efficiënte realisatie en professioneel en flexibel beheer. PitPoint is hierin een marktleider en realiseert al jarenlang slimme laadinfrastructuren. Zoals laadpleinen met meerdere aan één aansluiting gekoppelde laadpunten. Innovatie staat bij ons hoog in het vaandel. Zo nemen wij deel aan diverse projecten rondom bijvoorbeeld smart-charging.

Als PitPoint zijn wij een zogenaamde onafhankelijke systems integrator. Dat betekent dat we u niet alleen tijdens alle fases van het proces kunnen helpen, maar ook dat we niet gebonden zijn aan bepaalde leveranciers. Wij zorgen voor de beste producten voor u, die het minste onderhoud vragen.

Wij begeleiden u van het aanvraagproces tot de daadwerkelijke installatie én ook bij de monitoring en het onderhoud daarna. Daarbij geven wij ook reëel inzicht in de hoeveelheid laadpalen die nodig zijn. Voor een evenwichtig beeld van de optimale bezettingsgraad van de openbare oplaaddienst gebruiken we strategische kaarten. Hiervoor ontwikkelden we een eigen WMS-systeem, waarmee wij ons onderscheiden van de markt.

Onze werkwijze en plaatsingsproces is zeer efficiënt. Wij helpen opdrachtgevers binnen korte tijd te voldoen aan de groeiende behoefte. Zo stimuleren en faciliteren wij samen met u elektrisch rijden optimaal. Om de kosten beheersbaar en EV-rijden betaalbaar te houden, sturen wij op doorlooptijden en de plaatsing van laadpalen. Daarbij laten wij laadpalen zoveel mogelijk door verschillende gebruikers delen.

Het is belangrijk om het implementeren van een EV-infrastructuur te combineren met goede communicatie naar omwonenden. Ook hierin adviseren wij, of nemen het voortouw door bijvoorbeeld wijk- en buurtberichten op te stellen. Wanneer wij samen drempels voor de consument om EV-rijder te worden verlagen, maken we elektrische mobiliteit daadwerkelijk mogelijk.

Wij zijn bij onze projecten verantwoordelijk voor zowel het aansluiten van de bus, de levering van de energie, als het ontwerpen, financieren en onderhouden van de laad- en/of tankinfrastructuur. U heeft daarbij de garantie van een gevulde of opgeladen bus. Wij geven hiervoor een performance guarantee af.

OV-bedrijven schakelen PitPoint niet alleen in als expert rond de techniek van schoon vervoer, maar ook voor het vinden van de beste locatie voor tankstations. We denken in de volle breedte met u mee en daarbij staat het belang van de reiziger altijd op de eerste plaats.

Case STUDIES

In de onderstaande documenten en artikelen leest u over praktijkvoorbeelden voor elektrisch vervoer.

Nieuws & Blogs - PitPoint

Lees hier de laatste nieuwsberichten en blogs van PitPoint.

Nieuws & Blogs - Openbaar Laden

Lees hier de PitPoint nieuwsberichten en blogs in de categorie 'Openbaar Laden'.

Downloads

Lees hier de laatste downloads van PitPoint in de categorie 'Openbaar Laden'.

contract manager EV

Hans Herngreen

+31 (0)30 4100800 hans.herngreen@pitpoint.nl

Contact

PitPoint B.V.
Gelderlandhaven 4
3433 PG Nieuwegein

Postbus 1388
3430 BJ Nieuwegein

Tel: +31 30-410 08 00
info@pitpoint.nl

Helpdesk PitPoint
0900-2273427 (€0,01 per minuut)
of +31 (0)30 410 08 88
helpdesk@pitpoint.nl