Blog: Dieselvrij ov wordt werkelijkheid

Het jaar 2018 is veelbelovend begonnen voor de weg naar emissievrij openbaar vervoer. Vlak voor de kerst 2017 werd namelijk duidelijk dat in de regio Voorne Putten vanaf eind dit jaar gereden wordt op een geheel nieuwe vloot groengasbussen van vervoerder EBS. Hiermee daalt de C02 uitstoot aanzienlijk en is de eerste dieselvrije ov-regio binnenkort een feit.

Netwerk van LNG-tankstations in Nederland groeit gestaag

18-01-2018

Sinds gisteren is Nederland maar liefst twee LNG-tanklocaties rijker.

Gastblog: Goede voornemens voor gezonde lucht

17-01-2018

In mijn laatste blog vertelde ik wat de politiek doet om de lucht in Nederland gezonder te maken. Maar u kunt zelf ook actie ondernemen. Wát een mooi voornemen zou het toch zijn om samen te zorgen dat niemand meer ziek wordt door de lucht die we inademen.

Blog: Het jaar van de waarheid

10-01-2018

Een gelukkig en duurzaam 2018 gewenst namens PitPoint! Ik ben benieuwd naar wat dit jaar voor ons in petto heeft. De ontwikkelingen omtrent schone brandstoffen zullen in ieder geval allesbehalve stilstaan. Mijn voorspelling is dat Europa op dit gebied voor veel verandering gaat zorgen.

PitPoint realiseert waterstoftankstation in Delfzijl

08-01-2018

PitPoint realiseert deze maand een waterstoftankstation op Chemie Park Delfzijl. Dit station gaat twee waterstofbussen van Qbuzz in Groningen en Drenthe voorzien van groene waterstof, geleverd door AkzoNobel. Het gaat hierbij om een proef met een looptijd van vijf jaar. Deze unieke pilot draagt bij aan de ontwikkeling van de waterstofeconomie in Noord-Nederland, en komt tot stand dankzij samenwerking tussen private en publieke partijen. Vorige week is de eerste volledige proeftankbeurt goed verlopen. Op dit moment vinden de laatste handelingen plaats waaronder het inregelen van het station.

Erik Büthker onderscheiden met Pin Award

22-12-2017

Erik Büthker, werkzaam bij PitPoint Clean Fuels, kreeg de Pin Award voor zijn rol als voorzitter van CEN/TC 408 ‘Natural gas and biomethane for use in transport and biomethane for injection in the natural gas grid’.

Wij wensen u een gelukkig en duurzaam 2018

20-12-2017

PitPoint wenst iedereen die met ons mee reist naar een schonere toekomst een fijne kerst, en tevens een gelukkig en duurzaam 2018.

Biobrandstoffen: check de bron

20-12-2017

Vorige week heeft de Tweede Kamer het ‘Besluit energie vervoer’ aangenomen waarin nieuwe regels voor het gebruik van biobrandstoffen tot 2020 is vastgelegd. Dit in het kader van de implementatie van de zogenaamde Europese Indirect Land Use Change (ILUC) richtlijn voor Nederland.

Gastblog: De hobbelige weg naar gezonde lucht

18-12-2017

In mijn vorige blog ging ik in op het belang van gezonde lucht voor je gezondheid. Veel longpatiënten zijn zich hiervan bewust: 70 procent van hen weet dat vieze lucht de gezondheid van hun longen schaadt. Dit in tegenstelling tot het algemeen publiek: maar 30 procent van hen is op de hoogte van de effecten van ongezonde lucht. In de politiek is de bewustwording steeds vaker wel aanwezig.

Blog: Een jaar verder

12-12-2017

Op het moment van schrijven is Sinterklaas al het land uit en staan de Kerstdagen voor de deur. Voor mij persoonlijk was het een bijzonder eerste jaar als managing director van PitPoint Nederland. Dagelijks ben ik er getuige van hoe ons bedrijf groeit en bloeit en zich steeds meer positioneert als dé leverancier van schone brandstoffen. Ik ben dan ook trots op ons team in Nieuwegein en in de rest van Europa, waar wij ook steeds meer voet aan de grond krijgen.