PitPoint realiseert eerste gecombineerde CNG/EV-station

PitPoint opende onlangs het eerste EV/CNG-station van Nederland in Haarlem. Voor de concessie Haarlem/IJmond ondersteunt PitPoint vervoerder Connexxion hiermee in de overgang naar volledig emissievrij vervoer. Het samenvoegen van de twee voormalige CNG-tankstations naar een gecombineerd EV/CNG-station is een belangrijk onderdeel van deze transitie.

Blog: Omarm de toekomst

09-11-2017

In mijn vorige blog stond ik uitvoerig stil bij het Regeerakkoord, dat PitPoint voorzichtig positief stemde. De weken erna stond politiek Den Haag in het teken van het zoeken naar bewindslieden en vorige week het langverwachte debat over de regeringsverklaring van Rutte III. Een van onze speerpunten blijft dat er meer resultaat geboekt moet worden op het gebied van duurzaam inkopen.

Gastblog: Smog blog

06-11-2017

In Nederland wordt de lucht, onderin de atmosfeer, een aantal keer per jaar een beetje bruinig. De oorzaak: Smog. Smog is een vorm van luchtvervuiling en kan zowel in de winter als in de zomer voorkomen. Er zijn landen op de wereld waar er een heel seizoen sprake kan zijn van smog. Dat heeft alles te maken met de weersomstandigheden en de mate van vervuiling.

‘Verduurzaming zit bij ons in het DNA’

03-11-2017

Als een van de grootste trucks en bussenleveranciers van Europa loopt Scania voorop als het gaat om duurzaam vervoer. Zo heeft Scania in Frankrijk een streekbus ingezet die op groengas rijdt. Om meer over de duurzaamheidsvisie van Scania en de rol van groengas te weten te komen, zaten we om tafel met Bas van der Zanden, manager Sales Specials Scania Benelux.

Blog: Schone steden, begin met ambitie

01-11-2017

Wat hebben Londen, Parijs, Los Angeles en Kaapstad met elkaar gemeen? Het zijn miljoenensteden, en sinds kort ook internationale rolmodellen als schone steden door hun aanpak van schoon vervoer. In deze blog schrijft Erik Kemink waarom het verbeteren van de luchtkwaliteit in grote steden van levensbelang is. En waarom de weg naar schoon vervoer en schone steden begint met ambitie.

Gastblog: Zorgen voor gezonde lucht

30-10-2017

Regelmatig wordt mij gevraagd wat de grootste bedreiging is voor onze longen. Daar kan ik helder over zijn: roken en roet. Beiden zijn daarom belangrijke preventiethema’s bij het Longfonds, waarbij roet staat voor luchtvervuiling. Het is hard nodig dat de lucht gezonder wordt, want het is op de meeste plekken in Nederland niet goed.

Dordrecht Inland Seaport wil bunkerstation voor LNG en andere schonere brandstoffen

17-10-2017

Havenbedrijf Rotterdam wil een nieuw multifuel bunkerstation voor het tanken van LNG en andere schonere brandstoffen. Als locatie van het bunkerstation is Krabbegors/Duivelseiland in Dordrecht Inland Seaport voorzien. Havenbedrijf Rotterdam en PitPoint.LNG ondertekenden daarom een intentieverklaring om samen de realisatie van een dergelijk multifuel bunkerstation nader te onderzoeken.

Blog: schone brandstoffen stelen de show

16-10-2017

PitPoint heeft alle reden om optimistisch te zijn over de toekomst van schone brandstoffen binnen Europa. Niet alleen maakte Juncker vorige maand bekend dat Europa het voortouw gaat nemen in de strijd tegen klimaatverandering. De Europese Unie heeft gemeenschappelijke normen vastgesteld voor de infrastructuur voor alternatieve brandstoffen. Ook tijdens de internationale autoshow in Frankfurt (IAA 2017) werd door autofabrikanten een duidelijke boodschap afgegeven: schone brandstoffen stelen de show!

BLOG: Voorzichtig positief

12-10-2017

Afgelopen dinsdag was het dan eindelijk zo ver: de formerende partijen presenteerden hun langverwachte Regeerakkoord, ‘Vertrouwen in de toekomst’. Een motto dat naadloos aansluit bij de ambitie van PitPoint, dus onze interesse was gelijk gewekt. Het is duidelijk dat een nieuw kabinet voor grote opgaven staat als het gaat om duurzaamheid, klimaat en vergroening van de mobiliteit. Laten we de kabinetsplannen op dit gebied eens langs de meetlat van PitPoint leggen.

105de CNG-tankstation PitPoint open

06-10-2017

Eerder dit jaar kondigde wij het nieuwe station al aan in Arnhem en vanaf vandaag is het een realiteit. U kunt CNG/Groengas tanken in Arnhem-Zuid aan de Papenkamp 3. De teller van openbare CNG-tankstations van PitPoint in Nederland, België en Duitsland staat daarmee op 105.