x

Contractvervoer

Ook bij de aanbesteding van contractvervoer – waaronder doelgroepenvervoer zoals leerlingenvervoer of zorgvervoer, zakelijk vervoer en Regiotaxi – stijgt de aandacht voor schone en duurzame brandstoffen als gevolg van de maatschappelijke discussie rond zero emissie. Immers, gemeenten en regionale samenwerkingsverbanden zijn verantwoordelijk voor het welbevinden van hun inwoners. Door zorg te dragen voor een betere luchtkwaliteit en minder uitstoot van CO2 kunnen zij hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Het contracteren van taxivervoer speelt hierbij een aanzienlijke, en steeds vaker een beslissende, rol.

Schone brandstoffen in de taxibranche

Contractvervoer is niet meer weg te denken uit het maatschappelijk speelveld. Zo’n 80 procent van de taxi’s die in Nederland rondrijden doen dat in opdracht van gemeenten of regionale samenwerkingsverbanden. Vanwege deze belangrijke positie worden opdrachtgevers van taxivervoer geacht verder te denken dan het belang van hun eigen organisatie.

Vandaar dat steeds meer gemeenten en andere aanbestedende partijen duurzaamheid zwaar meewegen bij de aanbestedingsprocedures voor hun contractvervoer. Een overstap naar voertuigen die rijden op schonere brandstoffen zoals CNG, groengas, elektriciteit of waterstof in plaats van diesel of benzine is hierdoor niet alleen wenselijk, maar op termijn noodzakelijk. Dit geldt zowel voor de aanbestedende partijen als de taxiondernemingen.

Aan u als beleidsbepaler, inkoper of wagenparkbeheerder binnen deze organisaties de schone taak om uw contractvervoer of vloot opnieuw in te richten op basis van de laatste vereisten.

Samen op weg naar schoon vervoer

PitPoint helpt zowel aanbestedende partijen als taxiondernemingen in het contractvervoer met advies op maat voor de transitie van fossiele naar schone en duurzame brandstoffen. Samen met u zorgen wij ervoor dat schoon en emissievrij vervoer de norm wordt voor uw organisatie.

PitPoint levert maatwerk als het gaat om het ontwerpen, bouwen, financieren, beheren en onderhouden van duurzame tank- en laadinfrastructuur. Voor CNG, groengas, elektriciteit, waterstof of een combinatie hiervan. Voor menig opdrachtgever in de taxibranche zijn wij reeds een betrouwbare en deskundige parnovatie, data en kennis, onderzoeken wij de optimale schone brandstof oplossing voor uw situatie. Voor de korte, middellange en lange termijn. De technische mogelijkheden zijn ruim voorhanden; voertuigen die rijden op CNG, groengas of elektriciteit zijn er voldoende. En hier komen steeds meer nieuwe modellen auto’s en busjes bij.

Wij kijken ook naar de voor u benodigde tank- en laadpunten. U kunt gebruik maken van PitPoint’s openbare netwerk of u kunt kiezen voor nieuwe infrastructuur op uw eigen terrein. Wij nemen hierbij de volledige financiering en realisatie voor onze rekening en leveren de brandstof waarop uw schone voertuigen rijden. Wij garanderen u hierbij maximale beschikbaarheid zodat uw taxi’s en/of overige voertuigen altijd uit kunnen rijden.

Case STUDIES

Steeds meer taxibedrijven kiezen ervoor om over te stappen naar vervoersmiddelen met een duurzame en schone aandrijving. Of hun opdrachtgevers vragen hen dat te doen. Laat u inspireren door uw collega’s.

Nieuws & Blogs - PitPoint

Lees hier het de laatste nieuwsberichten en blogs van PitPoint.

Nieuws & Blogs - Contractvervoer

Lees hier de PitPoint nieuwsberichten en blogs in de categorie 'Contractvervoer'.

Downloads

Bekijk hier de laatste downloads van PitPoint.

Accountmanager

Patrick van der Velden

+31 (0)6 22883057 +31 (0)30 4100800 patrick.vandervelden@pitpoint.nl

Contact

PitPoint B.V.
Gelderlandhaven 4
3433 PG Nieuwegein

Postbus 1388
3430 BJ Nieuwegein

Tel: +31 30-410 08 00
info@pitpoint.nl

Helpdesk PitPoint
0900-2273427 (€0,01 per minuut)
of +31 (0)30 410 08 88
helpdesk@pitpoint.nl