CNG/Groengas zit fors in de lift

Er staan steeds meer lichten op groen als het gaat om de brandstof CNG/Groengas. In verschillende sectoren – zowel particulier, zakelijk als op overheidsniveau – wordt deze duurzame manier van rijden steeds meer omarmd. PitPoint anticipeert op deze ontwikkeling, door een groot aantal nieuwe CNG/Groengas-tanklocaties te realiseren. Maar wat veroorzaakt deze duurzame trend en wat is de toekomst van CNG/Groengas in Nederland? Een rondje langs de velden als het gaat om deze brandstofontwikkelingen.

Bij PitPoint merken we dat de belangstelling voor CNG/Groengas toeneemt. Zo worden er iedere maand steeds meer nieuwe personenauto’s en trucks die op CNG/Groengas rijden geregistreerd. Daarnaast worden we steeds vaker gebeld door bedrijven die in het kader van duurzame mobiliteit aan de weg willen timmeren. Aansluitend zijn er steeds meer (semi-)overheden die uiting geven aan het belang van schone en duurzame mobiliteitsoplossingen. Zo is er bijvoorbeeld binnen de afvalverwerkingsbranche steeds meer een uitgesproken behoefte aan duurzame afvalwagens. Bovenstaande trends zorgen ervoor dat het verzoek om verdichting van het netwerk van openbare CNG-tankstations in Nederland steeds vaker klinkt. Goed nieuws, want een wijdverbreid gebruik van CNG/groengas komt steeds dichterbij.

8 nieuwe Nederlandse CNG/Groengas-tankstations van PitPoint

PitPoint is voorstander van een zo milieuvriendelijk mogelijke brandstof en wil het tanken op CNG/Groengas zo toegankelijk mogelijk maken. Daarom openen we in 2018 minimaal acht nieuwe openbare CNG/Groengas-tankstations in Nederland. Zo is er recentelijk in Lisse een gloednieuw Groengas-tankstation geopend. Daarnaast komen er in ieder geval openbare locaties in Herten, Nederweert, Eersel en Amsterdam. De andere drie locaties worden op korte termijn bekendgemaakt.

Het past bij de ambities van PitPoint om de komende jaren door te pakken met het realiseren van openbare CNG/Groengas-tankstations. Om deze ambities in perspectief te plaatsen: in de vijftien jaar dat PitPoint zich nu richt op groengas, zijn er aan het eind van 2018 maar liefst 190 CNG-tankstations in Nederland operationeel. Meer dan 80 van deze CNG-stations zijn in het bezit van PitPoint. Marco Fossen, Relatiemanager Overheid bij PitPoint: “Een prachtige vooruitgang, maar we zijn er nog niet. Onze ambitie is om uit te breiden binnen het groengasnetwerk, waardoor CNG/Groengas tanken overal in Nederland binnen handbereik is.”

Wilt u meer informatie over CNG/Groengas? Of andere schone brandstoffen, zoals elektriciteit, waterstof of LNG?  Wij zijn bereikbaar via info@pitpoint.nl of +31 (0)30 4100800

Contact

PitPoint B.V.
Gelderlandhaven 4
3433 PG Nieuwegein

Postbus 1388
3430 BJ Nieuwegein

Tel: +31 30-410 08 00
info@pitpoint.nl

Helpdesk PitPoint
0900-2273427 (€0,01 per minuut)
of +31 (0)30 410 08 88
helpdesk@pitpoint.nl