Terug naar Clean Vehicles

CNG-voertuigen

Ruime keuze aan modellen op Groengas/CNG

Dat CNG als brandstof aan populariteit wint, is niet zo vreemd. Het is voordelig aan de pomp én in verbruik. En bovendien kunt u met een CNG-installatie ook nog eens probleemloos op Groengas rijden. Dat levert nóg meer milieuvoordeel op.

Bedrijfsvoordeel

Wilt u, als wagenparkbeheerder, weten hoe rijden op Groengas/CNG voor uw begroting uitpakt? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers. Zij kunnen uw mobiliteitsbehoefte in kaart brengen en informeren hoe schone brandstoffen een plek in kunnen nemen in uw wagenpark. Ook kennen zij de ervaringen van ondernemingen die u voorgingen en beantwoorden zij al uw technische vragen.

Al meer dan 40 modellen rijden op Groengas /CNG

Veel fabrikanten leveren inmiddels auto’s die al in de fabriek zijn voorzien van een CNG- installatie. Dat gaat zowel om personenauto’s als om bedrijfsauto’s. De tanks zijn daarbij efficiënt in het chassis geïntegreerd. U levert dus geen millimeter laadruimte in.

Twee soorten Groengas/CNG-auto´s: bi-fuel en dedicated

Groengas/CNG-voertuigen zijn er in twee varianten: bi-fuel en dedicated. Bi-fuel voertuigen komen het meest voor. Deze auto’s zijn uitgerust met twee brandstofsystemen. Één voor Groengas/CNG en één voor een tweede brandstof, meestal benzine. Hierdoor bent u minder afhankelijk van de beschikbaarheid van een Groengas/CNG-tankstation. Een dedicated voertuig rijdt alleen op Groengas/CNG en heeft dus geen tank voor andere brandstoffen. Wel beschikt een dedicated auto over een grotere gastank en dus een grotere actieradius.

Alle voordelen op een rij

75 %
Minder CO2 uitstoot

Minder CO2 uitstoot met Groengas dan diesel

10 %
Minder CO2 uitstoot

Minder CO2 uitstoot met aardgas dan diesel

30 %
Minder gezondheidsschade door PM10 en NOx

Minder NOx (stikstofoxide) dan diesel Euro VI-norm

Snel tanken net als benzine en diesel

Stiller dan diesel

Contact

PitPoint B.V.
Gelderlandhaven 4
3433 PG Nieuwegein

Postbus 1388
3430 BJ Nieuwegein

Tel: +31 30-410 08 00
info@pitpoint.nl

Helpdesk PitPoint
0900-2273427 (€0,01 per minuut)
of +31 (0)30 410 08 88
helpdesk@pitpoint.nl