Blogs

Doorrekening concept-klimaatakkoord

14-03-2019

De doorrekening is daar - na maanden rekenwerk kwamen PBL en CPB gisteren met een uitwerking van het concept-klimaatakkoord.

Provincie-inkopers hebben machtig wapen om duurzame verkiezingsambities te realiseren

05-03-2019

het is verkiezingstijd! Het grote thema van deze verkiezingen is duurzaamheid.

De positieve effecten van de WLTP

14-02-2019

Zoals u ongetwijfeld weet, geldt er sinds september 2018 een nieuwe uitstootnorm in autoland: de Worldwide Harmonised Light Vehicles Test Procedure (WLTP). Kort gezegd schrijft de WLTP een gestandaardiseerde meetmethode voor zodat men kan zien wat het brandstofverbruik én wat de uitstoot van CO2 en vervuilende stoffen van een personenauto is. WLTP schrijft voor hoe deze test uitgevoerd moet worden volgens Europese wetgeving en is een aanscherping van de oude NEDC.

GASTBLOG: “TOEN WAS SCHAATSEN NOG HEEL GEWOON”

07-02-2019

Dat niet iedereen de ernst van klimaatverandering inziet is helaas pijnlijk duidelijk! Regelmatig krijg ik mails of berichten via social media met teksten als: “zo’n vaart zal het niet lopen met de opwarming van de aarde” of “vroeger hebben we ook wel droge en warme jaren gehad”. Natuurlijk waren die er, maar de tendens is dat de temperatuur op aarde aan het stijgen is. Er zijn zelfs mensen die er niet in geloven, ondanks de onafhankelijke rapporten van het IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change).

Het Klimaatakkoord: wij zijn er klaar voor, nu de politiek nog

04-02-2019

Nu de maand januari achter ons ligt, is het hoog tijd voor een nieuwe blog van mijn hand. Afgelopen week stond politiek Den Haag op haar achterste poten na uitspraken van de VVD-fractievoorzitter over het Klimaatakkoord en zijn afwezigheid bij een debat over datzelfde akkoord. De mate waarin de gemaakte afspraken moeten worden uitgevoerd, is een splijtzwam voor de coalitie.

‘Er is veel nodig voor zero emissie doelgroepenvervoer’

24-01-2019

Het bestuursakkoord doelgroepenvervoer is heel duidelijk, vanaf 2025 zero emissie. Inmiddels hebben circa 50 gemeenten samen met vervoerders en voertuigleveranciers het bestuursakkoord ondertekend met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Heel mooi, maar we moeten dan wel nu aan de slag om het waar te maken. Dat betoogt Paul de Winter van PitPoint.

Wie betaalt de rekening voor CO2-reductie?

15-01-2019

Allereerst de beste wensen voor een duurzaam 2019! Moge het een jaar worden waarin wij samen met u schone brandstoffen nog meer op de kaart zetten, en daarmee 100% emissievrij vervoer wederom een stap dichterbij brengen.

Een terugblik op 2018

20-12-2018

Met de feestdagen voor de deur, is het alweer tijd voor mijn laatste blog van dit jaar. De tijd  is gevlogen en het is een bewogen jaar geweest. Het meest besproken onderwerp van afgelopen jaar is misschien wel het Klimaatakkoord. Niet zo gek dat ik mijn laatste blog van 2018 hier dan ook aan wijd.

Wat kost het rijden van een CNG-auto

10-12-2018

Ik wilde in een schone auto gaan rijden. Om het milieu en mijn portemonnee niet te veel te belasten heb ik de keuze gemaakt om op Compressed Natural Gas (CNG) te gaan rijden.

Luchtkwaliteit in Nederland moet verbeteren

07-12-2018

Als je gezonde longen hebt, merk je niet altijd dat de luchtkwaliteit slecht is. Mensen met een longziekte merken het wel meteen. Neem bijvoorbeeld astmapatiënte Eelke Haze-Kischemoller uit Maassluis. Ze wordt benauwd, moet meer medicijnen gebruiken en belandt regelmatig in het ziekenhuis. Eelke is niet de enige. In Nederland zijn 1,2 miljoen mensen met een longziekte.