Wees op tijd, schoon vervoer komt dichterbij!

De campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen komt maar niet op gang. Het is ook jammer om te constateren dat het klimaat en het milieu amper een rol van betekenis spelen deze verkiezingen. Evergreen ‘rekeningrijden’ kwam wel kort terug tijdens het RTL-debat van vorige week.

PitPoint opent CNG/Groengas-tankstation in Born

09-03-2017

Gistermiddag, 8 maart, opende wethouder Guyt (duurzaamheid) van de gemeente Sittard-Geleen het eerste openbare CNG/Groengas-tankstation in Born, gemeente Sittard-Geleen. De gemeente en post- en pakketbedrijf PostNL rijden al op deze schone en voordelige brandstoffen. PostNL is de grootste afnemer van dit nieuwe openbare tankstation dat PitPoint voor deze launching customer opende.

Bakermat PitPoint op Schiphol

28-02-2017

Meer dan 20 jaar geleden opende op Schiphol een CNG-tankstation. Het zou het eerste station zijn van wat nu het netwerk van PitPoint is. Onlangs werd het volledig in het nieuw gestoken. Dat was wel nodig, want de technische ontwikkelingen rondom schoon tanken gaan hard. “Door deze modernisering wordt het tanken nog gemakkelijker”, aldus Business Development Manager Erik Büthker.

PitPoint gaat 360 laadpalen exploiteren

24-02-2017

PitPoint gaat 360 bestaande laadpalen exploiteren in Noord-Holland, Flevoland en Utrecht. Zo’n zestig gemeenten in de drie provincies verzochten samen aan projectbureau MRA-Elektrisch om met een aanbestedingsprocedure een geschikte exploitant te zoeken.

‘MIJN OPROEP AAN EEN NIEUW KABINET: STUUR OP CO2 REDUCTIE’

23-02-2017

15 maart 2017 is een belangrijk moment, we mogen dan weer naar de stembus. Gaat Nederland kiezen voor verduurzaming en durven we te versnellen? Het zal er om spannen.

Groen licht PitPoint LNG voor acht tankstations

22-02-2017

De Europese Commissie subsidieert definitief het LNG Motion-project met 27,8 miljoen euro uit het infrastructuurfonds Connecting Europe Facility for Transport (CEF-T). Dit geeft het startsein voor een grootschalige uitrol van LNG-tankstations voor vrachtwagens door heel Europa.

Eerste waterstofbus in Groningen gepresenteerd

10-02-2017

PitPoint partner Qbuzz presenteerde vandaag de eerste waterstofbus van Groningen en Drenthe. De provincies Groningen en Drenthe werken samen met het bedrijfsleven om de waterstofbussen mogelijk te maken.

Partner Natuur en Milieu: Ranking the fuels

09-02-2017

Er komen steeds meer schone auto’s, bestelwagens, vrachtwagens en brandstoffen op de markt. Natuur & Milieu heeft daarom factsheets opgesteld voor personenauto’s, bestelwagens, vrachtwagens voor regionaal- en stedelijk vervoer en vrachtwagens voor de lange afstand. PitPoint heeft de factsheets mede mogelijk gemaakt.

Provinciaal bermgras zorgt voor 358 ton CO2 reductie

08-02-2017

Met de overhandiging van een symbolisch groengascertificaat aan gedeputeerde Henk Brink op 8 februari is de wens van de provincie om het eigen bermgras om te zetten in groengas gerealiseerd. Uit het provinciale bermgras is groengas gemaakt, dat voor 2,5 miljoen duurzame kilometers staat en voor een beperking van de uitstoot van CO2 met 358 ton.

Longfonds: “Iedereen kan ziek worden door de lucht die hij inademt”

17-01-2017

Wist u dat wereldwijd jaarlijks 7 miljoen mensen vroegtijdig sterven door luchtvervuiling? Dat zijn dus meer mensen dan het aantal inwoners dat Denemarken (5,6 miljoen) of het Ruhrgebied (5,3 miljoen) heeft. Als we kijken naar de EU, dan is het aantal doden jaarlijks 491.000 en in Nederland gaat het om 5000 doden per jaar die we kunnen toeschrijven aan de vervuiling van de omgeving. Het zijn duizelingwekkende cijfers.