Uitkomst analyse: Groengas qua TCO serieus alternatief voor fossiele brandstof

Busvervoer is traditioneel een markt die werd gedomineerd door diesel. De totale kosten (TCO) van dieselbussen waren nu eenmaal lager dan die van bussen op andere brandstoffen. Maar met een CNG-bus op groengas zetten OV-bedrijven inmiddels een grote stap in de goede richting (zero emissie) tegen een aanlokkelijke prijs, blijkt uit een analyse van MAN en PitPoint.

Controversieel verklaren

19-04-2017

Formatietijd in Den Haag. Dat betekent dat vele beleidsplannen voorlopig in de koelkast staan. Neem bijvoorbeeld de klimaatwet. Die werd op voorspraak van VVD-Kamerlid Remco Dijkstra controversieel verklaard.

Een #duurzaamregeerakkoord

12-04-2017

Als één van de voorvechters voor schoon vervoer in Nederland, steunt PitPoint clean fuels van harte het initiatief om de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en GroenLinks te bewegen tot een duurzaam regeerakkoord. Meer dan tweehonderd bedrijven en maatschappelijke organisaties roepen de politici op om de SDGs van de Verenigde Naties centraal te stellen in de onderhandelingen.

PitPoint investeert in waterstoftankstation Antwerpen

03-04-2017

Pitpoint heeft een waterstofstation voor bussen overgenomen in Antwerpen. Deze overname is gerealiseerd onder de vlag van het Europese project High V.LO City. Dit project heeft als doel de integratie van busvervoer op waterstof in steden te versnellen. Voor PitPoint is de overname van het waterstoftankstation in Antwerpen een natuurlijke volgende zet om de doelstelling 100% schoon vervoer in 2030 te verwezenlijken.

Nederland heeft voor de toekomst gekozen

24-03-2017

Vorige week woensdag, het zal u vast niet ontgaan zijn, vonden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Met een opkomstpercentage van 81,9% is er in Nederland gekozen voor een groene toekomst, dit laat de uitslag van de verkiezingen duidelijk zien.

Wees op tijd, schoon vervoer komt dichterbij!

13-03-2017

De campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen komt maar niet op gang. Het is ook jammer om te constateren dat het klimaat en het milieu amper een rol van betekenis spelen deze verkiezingen. Evergreen ‘rekeningrijden’ kwam wel kort terug tijdens het RTL-debat van vorige week.

PitPoint opent CNG/Groengas-tankstation in Born

09-03-2017

Gistermiddag, 8 maart, opende wethouder Guyt (duurzaamheid) van de gemeente Sittard-Geleen het eerste openbare CNG/Groengas-tankstation in Born, gemeente Sittard-Geleen. De gemeente en post- en pakketbedrijf PostNL rijden al op deze schone en voordelige brandstoffen. PostNL is de grootste afnemer van dit nieuwe openbare tankstation dat PitPoint voor deze launching customer opende.

Bakermat PitPoint op Schiphol

28-02-2017

Meer dan 20 jaar geleden opende op Schiphol een CNG-tankstation. Het zou het eerste station zijn van wat nu het netwerk van PitPoint is. Onlangs werd het volledig in het nieuw gestoken. Dat was wel nodig, want de technische ontwikkelingen rondom schoon tanken gaan hard. “Door deze modernisering wordt het tanken nog gemakkelijker”, aldus Business Development Manager Erik Büthker.

PitPoint gaat 360 laadpalen exploiteren

24-02-2017

PitPoint gaat 360 bestaande laadpalen exploiteren in Noord-Holland, Flevoland en Utrecht. Zo’n zestig gemeenten in de drie provincies verzochten samen aan projectbureau MRA-Elektrisch om met een aanbestedingsprocedure een geschikte exploitant te zoeken.

‘MIJN OPROEP AAN EEN NIEUW KABINET: STUUR OP CO2 REDUCTIE’

23-02-2017

15 maart 2017 is een belangrijk moment, we mogen dan weer naar de stembus. Gaat Nederland kiezen voor verduurzaming en durven we te versnellen? Het zal er om spannen.