Terug naar PitPoint

Longfonds

Bewustwordingscampagne

Het Longfonds roept iedereen in Nederland op om de kwaliteit van de lucht in zijn of haar omgeving te bekijken. Dat kan door op www.longfonds.nl/gezondelucht de postcode in te vullen, of door op een mobiel apparaat de gps aan te zetten. Zo kan iedereen zien wat de luchtkwaliteit in zijn leefomgeving is. Blauw staat daar bij voor schoon én gezond, de overige categorieën geven een ongezonde lucht weer: geel voor matig, oranje is onvoldoende en rood ronduit slecht.

Selfie

Mensen kunnen een selfie maken, met daarin verwerkt hun score. Projectleider Buitenlucht van het Longfonds Christine Strous: “We vragen aan de mensen om dit zoveel mogelijk te delen op hun sociale media, zoals Facebook en Twitter. En als ze dat willen, zouden wij ook graag gebruik maken van hun resultaten, zodat we druk kunnen zetten op de politiek. De lucht in Nederland moet namelijk gezonder!”

Het doel van de campagne, van harte ondersteund door PitPoint, is om burgers meer bewustwording te geven: “Wat adem ik in, wat doet dat met mijn gezondheid en wat kan ik eraan doen?”

Nationaal Luchtplan

“We willen een gezondere lucht in Nederland en daar moet een Nationaal Luchtplan voor komen. In november hebben we daarvoor een petitie aangeboden, die resulteerde in een aangenomen motie van D66. Maar dat is natuurlijk nog maar het begin. In het Nationaal Luchtplan moet gezondheid centraal staan. Met de bewustwordingscampagne willen we hiervoor vooral maatschappelijk draagvlak creëren. We zijn blij dat organisaties zoals PitPoint ons in dit streven ondersteunen. We willen dan ook iedereen oproepen om een #LuchtSelfie te maken!”

“Stop met diesel”

Lees meer over het Longfonds en haar visie op mobiliteit in dit verhaal. Daarin roept Strous bijvoorbeeld op om op korte termijn te stoppen met diesel.

PitPoint steunt het Longfonds in haar strijd voor gezonde lucht en gezonde longen

PitPoint is partner van het Longfonds. Het Longfonds strijdt voor gezonde lucht en gezonde longen. En Pitpoint strijdt mee! Dat is belangrijk, want gezonde longen moeten gezond blijven en longpatiënten hebben in het bijzonder last van de vervuilde lucht in Nederland. PitPoint doet er alles aan om de vervuilde lucht schoner te maken door schone brandstoffen beschikbaar te maken. Het doel van PitPoint? 100% schoon vervoer in 2030.

Nieuwe mobiele check maakt luchtvervuiling zichtbaar

Mensen zijn zich niet bewust van de gevaren, zo blijkt uit recent onderzoek van GfK in opdracht van het Longfonds. Luchtvervuiling is vaak niet zichtbaar. Met een nieuwe campagne die 16 januari start wil het Longfonds mensen bewust maken van de vieze lucht die zij inademen. Kijk hoe gezond de lucht bij jou is en doe de check op www.longfonds.nl/gezondelucht. Het Longfonds wil dat niemand meer ziek wordt door de lucht die hij inademt. Daarom pleit het Longfonds in Den Haag voor een Nationaal Luchtplan, waarin gezondheid centraal staat. Help je mee? Hoe meer checks hoe beter!

www.longfonds.nl/gezondelucht

Longfonds

Contact

Pitpoint B.V.
Gelderlandhaven 4
3433 PG Nieuwegein

Postbus 1388
3430 BJ Nieuwegein

Tel: 030-410 08 00
info@pitpoint.nl

Helpdesk PitPoint
0900-2273427 (€0,01 per minuut)
helpdesk@pitpoint.nl